Lapuan Kankurit ja Terhi Pölkki aloittavat yhteistyön: Lapuan Kankurit avaa tehtaanmyymäläänsä pop-upin suomalaisille asuste- ja sisustusmerkeille kesällä 2020

Suomalaiset designmerkit Lapuan Kankurit ja Terhi Pölkki aloittavat yhteistyön. Lapuan Kankurit avaavat tehtaanmyymäläänsä pop-upin suomalaisille asuste- ja sisustusmerkeille kesällä 2020. Pop-up myymälä aukeaa Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälään Vanhaan Paukkuun Lapualle maanantaina 22.6. Mukana pop-upissa on myös soinilaissyntyinen Terhi

Pölkki.

– Kun Jaana kysyi minua mukaan yhteistyöhön, olin innoissani. Omat juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla ja synnyinseudullani on edelleen suuri vaikutus minuun ja merkkiini. Onkin hienoa päästä myymään kenkiäni myös täällä, kuvailee Terhi.

– Lapuan Kankureiden tuotteet ja tehtaanmyymälä itsessään ovat tulleet myös minulle tutuiksi, mikä tekee yhteistyöstä entistä

mielekkäämpää, Terhi jatkaa.

Terhi Pölkki lanseerasi omaa nimeään kantavan kenkämerkin vuonna 2011. Merkin kengät tunnetaan laadukkaasta käsityöstä ja ajattomasta suunnittelusta. Vaikka merkin päätoimipaikka ja oma myymälä sijaitsevatkin Helsingissä, on Etelä-Pohjanmaalla edelleen suuri vaikutus merkkiin.

Terhi ammentaa inspiraationsa pääsääntöisesti omista juuristaan ja luonnosta. Luonto inspiraationa yhdistää myös pohjalaistaustaisia Terhi Pölkkiä ja Lapuan Kankureita. Vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen ovat kummallekin kantavia arvoja, minkä takia yhteistyö tuntui luonnolliselta.

Pop-upista löytyy Terhi Pölkin kesän 2020 malliston kenkiä. Mukana on myös merkin uusin aluevaltaus, aiemmin keväällä lanseeratut tennarit, joiden pohjat ovat luonnonkumia ja päällinen luomupuuvillaa. Terhi Pölkin lisäksi pop-upista voi löytää esimerkiksi Woodnotesin ja Juha Koskelan tuotteita.

Lapuan kankurit avasi täysin uuden tehtaanmyymälän Lapualle vuonna 2015. Myymälä on remontoitu Kulltturikeskus Vanhaan Paukkuun, entisen Lapuan Patruunatehtaan työkaluverstaaseen. Patruunatehtaan traaginen räjähdysonnettomuus huhtikuussa vuonna 1976 sai tehtaan muuttamaan kauemmas asutuksesta, ja vanhat tilat kunnostettiin kulttuurikeskukseksi. Nykyään tehtaan punatiiliseinien suojissa toimii mm. kauppoja, kahviloita, elokuvateatteri, harrastajateatteri, kirjasto ja Lapuan taidemuseo. Tehtaan tiloissa toimii myös musiikkiopisto ja kansalaisopisto – ja totta kai Lapuan Patruunatehtaan historiallinen museo.