Lehtimäen Opiston teos menestyi keskussairaalan ja I-Printin taidekisassa - se päätynee lastenosastolle ilahduttamaan

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja I-printin yhteistyössä toteutettu Taidekilpailu on saatu päätökseen ja voittaja on valittu. Taideteoksen julkistamistilaisuus oli Seinäjoen keskussairaalassa perjantaina.

Kilpailuun ilmoittautui lähes 80 asiasta kiinnostunutta ja Seinäjoen keskussairaalassa järjestettyyn infotilaisuuteenkin saapui runsaat 50 osallistujaa. Kaikki saivat mukaansa I-printin materiaalilaatikon. Edellytyksenä oli, että taideteos voidaan toteuttaa laatikon materiaalista ja että ainakin yhden teoksen osan pitää olla painettu.

Sairaanhoitopiiri lupautui tarjoamaan voittajatyölle sijoituspaikan, joten työn tuli olla sairaalamiljööseen eettisesti sopiva ja sen toivottiin tuovan katsojalle ja ohikulkijalle iloista mieltä. Teos voisi toimia myös opastavana eli ns. ”maamerkkinä” hiukan sokkeloisessa sairaalarakennuksessa.

Raati, johon kuuluivat keskussairaalan edustajina Anita Huhtamäki ja Tiina Jouppila, Saara Ijäs sairaalan asiakasraadista ja Liisa Lähdesmäki sairaanhoitopiirin hallituksesta, Iprintin edustaja Seppo Lahti ja kutsuttuina asiantuntijoina Hanna Wallenius-Laitamäki Designers-mainostoimistosta sekä taiteilija Soile Yli-Mäyry.

Lopullisia ehdotuksia kilpailuun tuli 36. Tuomaristo valitsi niiden joukosta kolme parasta työtä, joista valmistettiin pienoismallit taiteilijoiden valitsemista materiaaleista. Pienoismallien perusteella voittajaksi valittiin isokyröläisen Tarja Rinnan työ nimeltään ”Huilitauko”. Eniten raatilaisia miellytti siitä ilmenevä valoisuus ja positiivisuus.

Tarja Rinta kertoi maalanneensa työnsä omalla naivistisella tyylillään ja että työstä löytyy paljon maakuntaan sopivia yksityiskohtia.

Kokonaisuutena taidekilpailun tuomaristo oli positiivisesti yllättynyt kilpailuun osallistuneiden töiden tasosta, olihan kyseessä avoin kilpailu kaikille halukkaille. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on halukas teettämään myös toiseksi ja kolmanneksi tulleet työt.

Toiseksi kilpailussa selvisi Lehtimäen Opiston kaksi työtä. Ne keskussairaala suunnittelee sijoittavansa lastenosaston väistötiloihin. Kolmanneksi sijoittui Tiina Laakson teos ”Tauko”. Sen sijoittamisesta keskustellaan myöhemmin tekijän kanssa.