Lumoava luonto kutsuu – Taru Rantalan valokuvanäyttely esillä Lappajärvellä joulukuun ajan

Taru Rantala voitti Vuoden luontokuva -kilpailun 2018 kuvallaan ”Iltakello”. Vuoden Luontokuva -kilpailun 38-vuotisessa historiassa hän on ensimmäinen nainen, joka nappasi päävoiton. Hän on ollut muun muassa finalisti Lontoossa järjestetyssä International Garden Photographer of the year -kilpailussa vuonna 2014.

Taru Rantalan palkittuja kuvia on kiertänyt ympäri maata vuosina 2016–2018 Vuoden Luontokuvat -näyttelyissä. Ensimmäinen oma valokuvanäyttely oli Seinäjoen Apila-kirjastossa lokakuussa 2019. Kesäkuusta 2019 alkaen hän on toiminut Luontokuva-lehden kolumnistina.

Taru Rantala on syntynyt vuonna 1969 Alavudella ja asuu nykyään Seinäjoella maalaiskylässä. Hänen kotitilaansa ympäröivä lähiluonto on tärkein kuvauskohde. Hän on itseoppinut kuvaaja, jonka otoksissa yhdistyvät luontevasti rakkaus luontoon ja intohimo kuvaamiseen.

Kuvissa Taru Rantalaa kiinnostavat värit, varjot, muodot, rytmi, tunne ja erityisesti tunnelmat. Häntä kiinnostavat kuvaajana myös yksityiskohdat ja abstrakti ilmaisu.

Näyttelyn avajaiset pidetään Lappajärven kirjastossa tiistaina 3.12.2019 klo 17.30 alkaen kahvitarjoilulla.