Ministeri Mika Lintilä seminaarissa

Kasvua ja elinvoimaa –seminaari järjestetään 18.8. kello 10–13 Evijärven auditoriossa.

Seminaari pureutuu maakuntauudistuksen jälkeiseen aikaan ja tulevaisuuden kuntien elinvoimaan erityisesti työllisyysnäkökulmasta.

Elinvoimaan ja elinkeinoihin liittyvät asiat ovat erittäin merkittävässä roolissa tulevaisuuden kunnissa, joten kuntien tiivis ja aktiivinen yhteistyö yrittäjien kanssa on suotavaa.

Elinkeinoja kehittämällä ja työllisyyttä edistämällä kunnat luovat vahvasti omaa menestystään. Etelä-Pohjanmaan työllisyysaste on valtakunnan kärkipäätä ja pohjalainen yrittäjyys ja yritteliäisyys ovat voimissaan.

Seminaarin avaa Evijärven kunnanjohtaja Teemu Kejonen. Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoo tulevaisuuden kasvupalveluista, miltä kasvupalvelujen kokonaisuus näyttää viimeisimmän tiedon mukaan.

Kuntaliiton kehittämispäällikkö Erja Lindberg alustaa työllisyyteen ja työllisyydenhoitoon liittyvistä asioista, Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen käyttää puheenvuoron kuntien ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä.

Majakka-hankeen Aino Alppinen kertoo uusista konkreettisista työllisyystoimenpiteistä, miten pitkäaikaistyöttömiä ja pitkäaikaistyöttömyysuhanalaisia henkilöitä on aktivoitu.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien vpj. Jani Takamaa vetää paneelikeskustelun, jossa aihetta syvennetään. Keskusteluun osallistuvat Lintilä, Lindberg, Leinonen ja Etelä-Pohjanmaan yrittäjien tj. Heikki Risikko.

>>>>>>> Stashed changes