Modernia lasimosaiikkia juhlanäyttelyssä: Pala elämää

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokon 30-vuotisjuhlanäyttely Nelimarkka-museossa tuo esille modernia lasimosaiikkia. Kuva: Minna Tuohisto-Kokko: Maininki (2018).
  • Järviseutu

Näyttely on esillä Nelimarkka-museossa kesäkuun lopusta aina syyskuun loppuun saakka.

Teoksissaan Tuohisto-Kokko on jo vuosia pohtinut elämää ja luopumisen teemaa. Juhlanäyttelyn teokset pohjautuvat elämän ihmettelyyn ja tuntemuksiin.

Tuohisto-Kokkoa kiehtoo ihmisen mieli iloineen ja suruineen.

– Kuinka ihmisen persoonallisuus syntyy, kuinka meistä tulee me? Kuinka paljon meihin ja meidän käyttäytymiseemme vaikuttaa lopulta perimä ja ympäristö? Pienistä paloista ja hetkistä koostuu koko elämä, todetaan näyttelyn esittelytekstissä.

Elämän pohdinnan lisäksi luonto on ollut taiteilijalle yksi tärkeä innoittaja. Aalto-sarjan (2018) myötä Tuohisto-Kokko on miettinyt luonnon eheyttävää voimaa surun, luopumisen ja ristiriitojen keskellä.

Lasin leikkaaminen ja erilaiset lasitekniikat ovat antaneet Tuohisto-Kokolle mahdollisuuksia taiteen tekemiseen lasimaalauksista lasivateihin.

Viime aikoina lasimosaiikkitekniikka on noussut hänen työskentelyssään suurempaan rooliin.

Työskentelyprosessi on hyvin hidas. Satojen ja taas satojen lasinpalojen käsittelyn taiteilija kokee hyvin meditatiiviseksi.

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko asuu ja työskentelee Ilmajoen Koskenkorvalla.

Minna Tuohisto-Kokko - Pala elämää, 29.6 - 29.9.2019 Nelimarkka-museo, Alajärvi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli