Muovisampo kerää Soinissa vielä tänään tiistaina sekä huomenna keskiviikkona

Soinilainen sampo on jauhanut jo yli 500 kiloa muovia tuottaen samalla hyvinvointia panttirahoilla ja myös muovin uusiokäytöllä, päätyihän myös muovileluja mukava määrä kiertoon joulunavauksessa.

Vielä joulun ja vuodenvaihteen pyhien aikanakin on kannattanut kuitenkin kerätä muovit talteen, sillä loppiaisen jälkeen kuntalaisten on mahdollista yhä palauttaa muovia panttia vastaan.

Tässä vaiheessa viimeinen keräyskampanja on alkanut maanantaina ja jatkuu tiistaina kello 15–18 sekä vielä keskiviikkona kello 9–12 ja kello 15–18. Tapahtumapaikkana on Soinin yhteistalo.

Paikallisvaluutta käy ostoksiin K-market Kanelissa 15. tammikuuta saakka. Nykyinen Sitran Maapalloliiga-haastekilpailun kokeilurahoitus on puolestaan voimassa tammikuun loppuun, joten tulevaisuus on avoinna.

– Toiminta ei ole kuitenkaan hiipumassa, vaan toteutusta kehitetään ja parhaita käytäntöjä jalostetaan eteenpäin. Tässä on erinomainen aihio, joka on jo tehnyt 4H-yhdistystä ja Soinia tunnetuksi edelläkävijänä, iloitsee kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Muovisampon uutuutena ovat tuoreet verkkosivut, joilla esitellään kokeilua ja sen taustalla olevia tarinoita. Verkkosivut löytää osoitteesta www.muovisampo.fi.

– Tarkoitus on jatkaa Muovisampon toimintaa myös tammikuun jälkeen, vaikka Maapalloliiga loppuu. Mikäli Soinin 4H-yhdistyksen lipun alla kilpaileva Muovisampo-joukkue menestyy, on sille luvassa palkintorahoina jopa 20 000 euroa kokeilun jatkamiseen. Kilpailu ratkeaa 14. helmikuuta.

– Lisäksi Muovisampolle on haussa rahoitusta kehittää toimintamallia Soinissa mutta myös laajentaa sitä uusille alueille.