Nälkäpäiväkeräys tuotti Alajärvellä 2 289 euroa

Nälkäpäiväkeräyksen tuotto oli tänä vuonna Alajärvellä 2289,17 euroa. Varat on tilitetty katastrofirahastolle ilman keräyskuluja.

Tänä vuonna isompien koulujen keräys, yläaste/lukio Paavolan koulu ja Kauppaoppilaitos, toteutettiin tonkkakeräyksenä ruokatuntien aikana. Muille kouluille toimitettiin keräyslippaita. Hoiskon koulun oppilaat myös jalkautuivat keräämään ulkosalle, keräystulos yli kaksisataa euroa. Lisäksi kaupunki on tilittänyt reilu viisisataa euroa kouluruokailusta.

Tämä korona-vuosi näkyy keräystuloksissa sekä kerääjien määrässä. Kerääjiä kaipaamme lisää, koska henkilö lipas kädessä kerää paljon enemmän kuin pelkkä vaijerilla köytetty lipas kaupan kassalla. Keräystapoja varmasti tullaan muuttamaan käteisen vähentyessä. Nyt jo on mahdollista monella tapaa osallistua keräyksiin netin ja puhelinviestien välityksellä.

Nälkäpäiväkeräys on Punaisen Ristin tärkein vuotuinen keräys katastrofirahaston kartuttamiseksi.

Katastrofirahaston olemassaolo helpottaa myös Punaisen Ristin osastojen toimintaa. Onnettomuuden sattuessa on osastolla välittömästi, määrätyin ehdoin ja määrättyyn summaan saakka, oikeus käyttää rahaston varoja. Näin pääsemme heti auttamistyöhön tarvitsematta ensin järjestää keräystä.