Padel-halli tekee tuloaan Alajärvelle – suunnitteilla on kokonaan uuden hallitilan rakentaminen

Alajärvi saattaa saada lähitulevaisuudessa padel-hallin.

Alajärven kaupunginhallituksen esityslistalta ilmenee, että Rusk Ab -niminen yritys on etsinyt Alajärveltä sopivaa tonttia hallin rakentamista varten.

– Toimijan tarkoituksena on rakentaa noin 1 500 m2:n suuruinen halli viidelle padel-kentälle tarvittavine sosiaalitiloineen, esityslistalta ilmenee.

Tekninen toimi ja yrityksen edustajat ovat käyneet asiasta neuvotteluja. Parhaana tonttivaihtoehtona on pidetty tonttia, joka sijaitsee Tehtaantien ja Mäntykaaren kulmauksessa osoitteessa Mäntykaari 1. Tontin kaavamerkintä on julkisten lähipalveluiden korttelialue.

Kaavallisesti on mahdollista käyttää tonttia liikuntapalveluiden tonttina.

– Toimijan tarkoituksena on ostaa tontti, mutta aikataulullisista syistä johtuen kauppakirja ei ehtisi saada lainvoimaa (omistus- ja hallintaoikeus siirtyy kauppakirjan allekirjoituksin) heidän suunnittelemassaan rakentamisaikataulussa.

Maanvuokrasopimus laaditaan toistaiseksi voimassa olevana siten, että kun tontille rakennettavan rakennuksen käyttöönottotarkastus on suoritettu, allekirjoitetaan erikseen käsittelyyn tuotava tontin kauppakirja, jolloin tämä vuokrasopimus purkautuu.

Tontin vuosivuokra olisi vajaat 800 euroa ja tontin myyntihinta noin 19 500 euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Sille esitetään, että kaupunginhallitus päättäisi hyväksyä maanvuokrasopimusluonnoksen. Esityksen on laatinut kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.