Pyhäinpäivän hartaudet Lehtimäellä ja Alajärvellä

Kohta saamme jälleen hiljentyä ja ihmetellä hautausmailla kaunista ja puhuttelevaa kynttilämerta. On aika muistella poisnukkuneita rakkaita ja läheisiämme. Pyhäinpäivän sävelhartaus on lauantaina 3.11. klo 16 Lehtimäen kirkossa, mukana Plicae Vocalis -lauluyhtye ja kappelikuoro. Alajärven Gabrielin kirkossa muistohetken lämpöä jakaa myös Tenorissimo kokoonpano 3.11. klo 18.

Tenorissimo syntyi vuonna 2009, eli ensi vuosi on 10-vuotisjuhlavuosi.

Kokoonpanossa tenoreina laulavat Reijo Ikonen ja Lasse Riutamaa ja Ulla-Stina Ikonen (harppu ja kannel). Vuonna 2017 tuli Mauno Kuusiston syntymästä kuluneeksi 100 vuotta. Tenorissimo kunnioitti syntymän 100-vuotisjuhlaa yli kolmellakymmenellä konsertilla eri puolilla Suomea täyttäen kirkkosalit tyytyväisistä kuulijoista. Suuren suosion takia ”Kertokaa se hänelle” -konsertit jatkuvat vuonna 2018 yli neljälläkymmenellä konsertilla eri puolilla Suomea.

Reijo Ikonen on esiintynyt tenoriosissa Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla ja Suomen Oopperaliiton palveluksessa, solistina kirkkomusiikkiteoksissa sekä konsertoinut ulkomailla. Hengellisen musiikin konsertteja Ikonen on tehnyt satoja viimeisten vuosien aikana eri puolilla Suomea. Hän on julkaissut neljä äänilevyä, joista ensimmäinen ”Surusta nousee laulu” on saavuttanut kultalevyrajan ja sitä on myyty jo yli 20.000kpl.

Lasse Riutamaa on esiintynyt ooppera-, operetti- ja musikaaliosissa eri teattereissa Suomessa ja tehnyt runsaasti soolonauhoituksia Suomen Yleisradioon. Hän on laulanut solistina kirkkomusiikkiteoksissa sekä omin liedkonsertein eri puolilla Suomea sekä hengellisen laulun tulkkina ulkomailla. Soolo- ja duettolevyjä on kertynyt seitsemän. Riutamaa toimii laulun opettajana Taideyliopistossa.

Ulla-Stina Ikonen on opiskellut kanteleensoittoa Helsingin konservatoriossa suorittaen jatkotutkinnon v.2000 sekä harpunsoittoa Metropoliassa (AMK) valmistuen musiikkipedagogiksi. Muusikkona Ikonen on toiminut monissa erilaisissa yhtyeissä ja orkestereissa. Hän on tehnyt radionauhoituksia erilaisten kamarimusiikkikokoonpanojen kanssa ja ollut mukana eri levytyksissä sekä kanteleella että harpulla. Tällä hetkellä Ikonen myös opettaa kanteleen- ja harpunsoittoa Itä-Helsingin ja Porvoon musiikkiopistossa sekä Turun konservatoriossa.

>>>>>>> Stashed changes