Pyöräilyreitit kartalle Vimpelin Sääksjärvellä

Mahdollisuuksien maaseutu -hankkeessa järjestetään nyt pyöräilyreitteihin ja pyörämatkailuun keskittynyt tilaisuus ja yhteinen ideointityöpaja. Työpaja pidetään 18.8. Sääksjärvellä.

Pyöräilyn suosio on kovassa kasvussa. Pyöräilymatkailua on viime vuosina kehitetty paikallisesti ja alueellisesti. Pyörämatkailu on yhä suositumpaa.

Koronapandemian myötä kiinnostus lähi- ja luontomatkailuun on kasvanut entisestään – lähialueisiin on kätevä ja nopea tutustua pyöräillen. Pyöräily tuo matkailijoita kauempaakin. Pyörämatkailu tuo tuloja maaseudun pienille yrityksille.

Pyöräilyteemaan liittyen pidetään työpaja, jossa kartoitetaan Itäkylän, Patanan ja Sääksjärven kylien pyöräilyreittejä. Tarkoitus on saada reitit kartalle ja tehdä jatkokehittämistä varten suunnitelmia.

Työpajan vetää maaseutumatkailun kehittämisessä eri puolilla Suomea mukana ollut matkailuliiketoiminnan asiantuntija ja Visit Finland -akatemian partnerivalmentajana toimiva Arja Kortesluoma. Matkailun kehittämistyötä Arja on tehnyt yli 30 vuotta, ja hänellä on omakohtaista kokemustaustaa myös matkailuyritystoiminnasta syrjäisellä alueella sekä majoituspalveluiden tarjoamisesta maaseutualueella.

Tilaisuus alkaa kello 17.30 kahvituksella. Itse työpaja alkaa kello 18.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tilaisuus järjestetään Sääksjärven nuorisoseuran talolla, osoitteessa Sääksjärventie 487, Vimpeli.

Hankkeen tiedot

Kolmen kylän yhteinen hanke haastaa uudistumaan.

Mahdollisuuksien Maaseutu -hanke on kolmen kylän, Itäkylän, Patanan ja Sääksjärven, yhteinen pilottihanke. Vastaavaa kunta- ja maakuntarajat ylittävää yhteistyöhanketta ei ole aiemmin nähty. Innostavia luentoja ja työpajoja tarjoava hanke lähestyy elinkeinojen kehittämistä aivan uudesta näkökulmasta.

Maailma muuttuu, ja myös me täällä maaseudulla olemme mukana murroksessa. Vanhat tutut elinkeinot hakevat uusia uria, ja digitaalisuus tarjoaa ennennäkemättömät mahdollisuudet paikasta riippumattomaan yrittäjyyteen. Osaammeko hyödyntää muutoksen ja olla osa sitä? Osaammeko ottaa uudesta ajasta kaiken irti, jotta elinvoima maaseudulla säilyy tulevaisuudessakin? Mahdollisuuksien Maaseutu -hankkeen tavoitteena on herätellä ihmisiä ajattelemaan uudella tavalla.

Hanke järjestää luentoja, joilla kuullaan muun muassa joukkuepelistä ja yhteistyöstä, uusista yritysideoista, tuotteiden jatkojalostuksesta ja sivuvirroista, digitalisaation mahdollisuuksista, globaalista kaupasta, maaseutuelinkeinojen uusista ulottuvuuksista sekä tulevaisuuden ruoasta ja markkinoinnista.

Hankkeen rahoittajia ovat Leader Aisapari ja Leader Pirityiset.