Sähköpotkulaudalla Utsjoelta Helsinkiin: Timo Kangastie tavoitti jo joulupukin maan, lauantaiaamuna pysähdys Alajärven Palotorilla

Kaasupeukalo ja jalat ovat tässä kaikkein kovimmilla. Näin totesi Rovaniemen tiedoilta matkan varrelta tavoitettu alajärveläissyntyinen Timo Kangastie, jonka uusin tempaus on matkata sähköpotkulaudalla Utsjoelta Helsinkiin. Lähtö tapahtui torstaina 16.7. aamulla ja perillä Helsingissä potkulautailija huoltajineen on sunnuntaina 19.7. kello 19.

– Alajärvellä ollaan lauantaina kello 8-9 tienoilla aikataulun mukaan. Toivottavasti sinne tulevat kaikki alajärveläiset meitä tapaamaan. Haluan poiketa kotipitäjään Alajärvelle, vaikka siitä tulikin 200 kilometrin ja 8 tunnin lisäys suunnitelmaan. Aikatauluani ja matkan etenemistä voi tarkemmin seurata Timon ja kumppaneiden hulvattomilta Facebook-sivuilta, vinkkasi Kangastie.

Matkan alkuosa oli sujunut vallan hyvin.

– Just nyt ollaan joulupukin maan kohdalla Rovaniemellä. Alussa oli pieniä laiteongelmia, mutta ne saatiin ratkaistuksi. Hierojan puute hieman huolestutti, mutta kropan kanssa on kuitenkin pärjätty. Valmistauduin tähän nostamalla taas kuntoa ja syön ja lepäänkin rullalaudan liikkuessa, siis lentolevot ja lentoruuat. Autosta minulle heitetään silloin tällöin banaania ja energiajuomaa. Viime yönä ehdin nukkua kolme tuntia, kun alkumatkalla tuli ylimääräistä viivytystä. Ensi yönä voi nukkua sen, mitä ehdin, mutta Alajärven torilla ollaan aamulla.

Kangastien mukaan pohjoisessa tiet olivat huonokuntoiset, mutta etelää kohti tiestö paranee. Keskinopeus matkalla on ollut 22 kilometriä tunnissa. Sähköpotkulaudan huippunopeus on 25 kilometriä tunnissa.

Kangastien joukoissa matkalla on muun muassa juontaja, taikuri ja puhuja Aatu Itkonen.

TEKSTI: SARI HEINILÄ

Lisää aiheesta