Sami Gustafsson: Meillä on Vimpelissä paljon potentiaalia ja mahdollisuudet mihin vaan

Vimpelin kunnan elinkeinostrategia on luotu yhteistyössä kunnan viranhaltijoiden, elinkeinoyhtiön, yrittäjien ja valtuutettujen kesken. Kyseessä on niin sanottu elävä strategia, jota voidaan matkan varrella täydentää ja tarkentaa.

Vimpelin tuleva kunnanjohtaja Sami Gustafsson on tyytyväinen strategiaan ja odottaa, että pääsee toteuttamaan sitä yhdessä yrittäjien ja valtuutettujen kanssa.

– Hienoa, että tällainen strategia on tehty, ja mielestäni strategia on oikein hyvä. Meillä on Vimpelissä paljon potentiaalia ja mahdollisuudet mihin vaan, toteaa Gustafsson.

– Osallistun mielelläni perustettuihin työryhmiin. Minulla on suhteellisen hyvät kontaktit Aasiaan, joten olisi hienoa, jos voisin auttaa vimpeliläisiä yrittäjiä ja elinkeinoelämää siitäkin näkökulmasta.

– Uskon, että matkailussa on potentiaalia ja mielessäni on jo useita kehitysideoita, joilla voisimme saada kiinalaisia matkailijoita vierailemaan kunnassamme, toteaa Gustafsson.

Hän aloittaa kunnanjohtajana maaliskuun alussa.

– Odotan kovasti, että pääsen Vimpeliin ja työn touhuun. Haluan vierailla kaikkien yrittäjien luona, hän kertoo.

Elinkeinostrategian toteutumista seurataan

Strategiatyö alkoi keväällä 2018. Elinkeinovaliokunta valmisteli strategiaa aluksi kokouksissaan, minkä jälkeen se eteni kunnalliseen päätöksentekoon.

– Syksyllä käsittelimme strategiaa valtuustoseminaarissa, minkä jälkeen siihen tehtiin tarkennuksia. Elinkeinovaliokunnan hyväksynnän jälkeen valtuutetuilla oli mahdollisuus vielä antaa kommenttinsa. Strategia hyväksyttiin valtuustossa joulukuussa, kertoo vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen.

Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa on tyytyväinen tuloksiin ja työhön.

– Strategian painopistealueita ovat rakennustuoteteollisuus, kauppa- ja palvelut sekä matkailu. Strategiaa toteutetaan yhdessä. Elinkeinovaliokunta kokoontuu vuosittain neljä kertaa tarkastelemaan strategian toteutumisen etenemistä, Korkiatupa kertoo.

Työryhmät kehittämiseen

Vuosina 2019-2020 on käynnissä yleinen kehittämishanke, joka parantaa keskustan alueen viihtyvyyttä huomioiden mm. kauppa- ja muut palvelut ja pesäpallomatkailun.

Hankkeen lisäksi on käynnistetty kolme eri työryhmää: 1. Vimpelin teollisuusmäki, 2. Road 68, ohikulkuliikenne, liikenneympyrä, Vieresniemi, Hietojanlahti yms. ja 3. Lakeaharju.

Työryhmiin osallistuu kunnan viranhaltijoita, halukkaat luottamushenkilöt, elinkeinoyhtiö JPYP:n edustajia, yrittäjäjärjestön edustajia, kunkin alueen yrittäjiä sekä muita aiheesta kiinnostuneita. Osin asioita viedään eteenpäin kolmannen sektorin vetämänä, joten keskusteluyhteys pidetään avoinna myös eri yhdistyksiin kuten muun muassa kyläseuroihin.

Koko strategia on luettavissa Vimpelin kunnan nettisivuilla ja Vimpelin Yrittäjien sivustolla.