Sirkus saapui kaupunkiin - näyttävä 1200 henkilön sirkusareena Alajärven koulukeskuksen kentällä

Sirkus Finlandia saapui perinteiseen tapaan Alajärvelle äitienpäivänä. Värikäs sirkusareena kohosi koulukeskuksen kentälle ollakseen valmiina esitykseen maanantaina 13. toukokuuta.

– Uusi parin tunnin ohjelma kunnioittaa yli 40-vuotiaan sirkuksemme perinteitä ja on taas erittäin kansainvälinen. Taiteilijoita on kiinnitetty yhdeksästä maasta, kertoo esityksen ohjaaja, sirkustirehtööri Carl Johan Jernström.

Suomen suurimman sirkuksen esiintyjät ovat Yhdysvalloista, Englannista, Irlannista, Sveitsistä, Ruotsista, Ukrainasta, Venäjältä ja Kiinasta. Suomalaista väriä tuo taikuri, klovni ja vatsastapuhuja Sebastian, joka juontaa esityksen.

1200 henkilön teltassa soittaa perinteiseen tapaan oikea orkesteri.

-Ohjelmassa on Pat Clarrisonin Hotdogs-eläinnumero ja akrobaattikaksikko Duo Garcia. He esiintyivät meillä edellisen kerran lähes 10 vuotta sitten. Saimme mukaan tälle vuodelle myös nykyaikaista sirkustaidetta edustavan popping-tanssijan, yhdysvaltalaisen Robert Murainen eli Mr. Fantasticin, jossa on ripaus vanhan ajan kumimiestäkin. Myös ukrainalainen voimamies Denis Ilchenko tulee hämmästyttämään yleisöä, Jernström kertoo esimerkkejä.

Kiertuepaikkakuntia on tänä vuonna 101. Kausi päättyy Helsinkiin marraskuun alkupäivinä. Karavaanissa kiertää satakunta henkilöä.

Yleisömäärä on vakiintunut viime vuosina 220.000-230.000 katsojan paikkeille. Lapset (3-12 v.) ja eläkeläiset pääsevät nauttimaan sirkustaiteesta edullisemmilla lipuilla, alle kolmevuotiaat aikuisen sylissä ilmaiseksi.

Näytöksiin voi ostaa lippuja ennakkoon Ticketmasterista ja sirkuksen kassalta kiertuepaikkakunnilla.

Carl Johan Jernström on vastannut toiminnasta vuodesta 2011, jolloin perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos.