Soinin Vuorenmaahan on löytynyt yrittäjä - avataan jo ensi talvena?

Soinin kunnanhallitus otti päätöksillään kolme merkittävää askelta matkailun kehittämisessä.

Hallitus hyväksyi Vuorenmaan alueen vuokraamisen perustettavalle Erämaan Elämyskeskus Oy:lle. Lisäksi hallitus päätti liittyä Ähtärin Matkailu Oy:n jäseneksi ja järjestää suuren suosion saavuttaneet Soinin Luonto- ja erämessut jälleen vuonna 2020.

– Hallitus teki kovat päätökset. Vuorenmaan rinnekeskus on elänyt hiljaiseloa jo usean vuoden ajan, vaikka alueella ovat maakunnan jyrkimmät rinteet. Uusilla yrittäjillä on tarkoitus saada toimintaa jo ensi talvikaudelle ja jatkaa siitä ympärivuotiseen toimintaan ja monipuolisiin luonto- ja elämysaktiviteetteihin. Toteutuessaan tämä kruunaa sitä työtä, jota olemme jo pari vuotta valmistelleet määrätietoisesti, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Alueella on noin 15 hehtaarin alue, joka on ollut aiemminkin laskettelu- ja hiihtokäytössä. Kunnan ja yhtiön välisen sopimuksen mukaan vuokra-aika on 10 vuotta 1.7.2019 lukien ja alue vuokrataan ympärivuotiseen käyttöön laskettelu- ja ravintolatoimintaa ja yleensä matkailutoimintaa varten. Hanketta oli esittelemässä taustayhtiön valtakirjalla Jorma Leppäniemi. Alueelle on tulossa rinnetoiminnan lisäksi monipuolista ympärivuotista matkailutoimintaa ja myös majoitustoimintaa.

Myös keväällä ensi kertaa järjestetyt ja räntäsateessa 3000-päisen yleisön keränneet Soinin Luonto- ja erämessut saavat jatkoa. Ne päätettiin järjestää jälleen ensi vuonna 8.8.–9.8.

– Toivomme tästä perinnettä, koska se kokoaa Soinin luontoprofiilin vahvuuden ja herättää kiinnostusta. Jatkossa tosin saatamme siirtyä kahden vuoden sykliin. Uusi aika metsästyskauden alla on myös uusi kokeilu Suomenkin tasolla. Työ ja yhteistyökumppaneiden kartoitus alkaa heti.

Matkailun kehitystä tukemaan Soini liittyi myös Ähtärin Matkailu Oy:n jäseneksi. Jäsenyys tukee niin markkinointia kuin yhteistyötä Ähtäri-Soini -alueella. Se mahdollistaa myös alueen kehittämisen, kuten Arpaisten alueen tunnettuuden lisäämisen ainutlaatuisena luontomatkailukohteena. Tämän valmistelun ensivaiheeseen on saatu myös Kuudestaan ry:n hankerahoitus.

Lisää aiheesta