Työ etsii tekijäänsä -hankkeen tuottamat aluemarkkinointivideot esiin Ruutu+ palvelussa: Tervetuloa Super-Suomeen!

Aluemarkkinointikin on joukkuelaji, sanoo Työ etsii tekijäänsä -hankkeen projektipäällikkö maria Yli-Sikkilä Järvipohjanmaan Yrityspalvelu Oy:stä.

– Työ etsii tekijäänsä -hankkeen tuottamat aluemarkkinointivideot pääsevät kesän aikana ”tositoimiin” Ruutu+ palvelussa. Tervetuloa Super-Suomeen! aluemarkkinointivideo sekä sen lyhyemmät ”tiiserit” nähdään kesän aikana Ruutu+ palvelussa yhteensä viiden Vimpelin Vedon superpesisottelun yhteydessä. Ottelut striimataan suorana Ruutu+ palveluun ja jokainen lähetys tavoittaa kymmeniätuhansia silmäpareja ympäri Suomen, kertoo Yli-Sikkilä.

Ottelut mainosvideoineen jäävät palveluun näkyviin noin vuodeksi eteenpäin.

Ajatuksen tämän tyyppisestä markkinoinnista heitti ilmoille Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

- Tunnustan, etten itse lukeudu pesäpallon suurimpiin faneihin, mutta ymmärsin heti mikä näkyvyysarvo näillä lähetyksillä on, kertoo Työ etsii tekijäänsä -hankkeen projektipäällikkö Maria Yli-Sikkilä.

Yli-Sikkilä on erityisen iloinen siitä, että alueen markkinointia tehdään nykyisin rintarinnan samassa joukkueessa pelaten.

- Kun mennään yhdessä, näymme leveämmin. Otan aina hyvin mielelläni vastaan ideoita ja ajatuksia siitä, millä tavoin aluettamme saadaan nostettua entistä enemmän näkyville, Yli-Sikkilä jatkaa.

Työ etsii tekijäänsä -hanke on seitsemän kunnan yhteinen Leader Aisaparin rahoittama aluemarkkinointihanke.

Hankkeessa ovat mukana Alajärvi, Evijärvi, Kyyjärvi, Lappajärvi, Kyyjärvi, Perho, Soini ja Vimpeli. Hankkeen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta alueiden vahvuuksista, palveluista, elinkeinoista ja erityisesti avoimista työpaikoista. Markkinointivideot ovat olleet yksi hankkeen aikana toteutettuja toimenpiteitä. Hanketta hallinnoi Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy (JPYP) ja sen projektipäällikkönä toimii Maria Yli-Sikkilä.

Video on jaettu lokakuussa 2020 JPYP:n facebooksivulla. Sitä kautta video on kerännyt noin 24 000 katselukertaa. Lisäksi yritykset, kunnat ja eri organisaatiot ovat jakaneet sitä omassa markkinoinnissaan. Video löytyy myös JPYP:n youtubekanavalta.