Vastuullinen Virtanen kerää taas AIV-liuosastioita

4H-nuoret hoitavat Soinin keräyspistettä, johon vastaanotetaan käytettyjä muovisia AIV-liuosastioita 14.–15. syyskuuta perjantaina klo 12-15 ja lauantaina klo 10-15. Kaikki kerätyt tynnyrit ja kanisterit kierrätetään Suomessa muoviteollisuuden raaka-aineeksi.

Nuoria työllistävä ja viljelijöille maksuton valtakunnallinen keräyskampanja kulkee nimellä Vastuullinen Virtanen.

Kampanja vakiintuu

Uudistunut AIV-astioiden keräyskampanja Vastuullinen Virtanen järjestetään nyt kolmatta kertaa. Viime vuonna viljelijät palauttivat keräykseen kanistereita ja tynnyreitä ja muovia saatiin talteen 21.000 kg.

– Saimme viime vuoden keräyksestä paljon positiivista palautetta sekä 4H-nuorilta että viljelijöiltä, jotka arvostivat kierrätysmahdollisuutta. Jatkamme yhteistyötä 4H:n kanssa edellisvuosien hyvien kokemusten pohjalta, toteaa Keski-Suomen asiakaspäällikkö Sami Saarikettu.

– 4H on aina kantanut huolta maaseutuympäristöstä muun muassa järjestämällä lannoitesäkkikeräyksiä yli 40 vuoden ajan. Haluamme auttaa maatiloja kierrätyksessä ja samalla tarjota töitä maaseudun nuorille, kertoo yhteyspäällikkö Patrik Lindfors Suomen 4H-liitosta.

Vuonna 2018 keräys toimii näin

Keräys toteutetaan Soinissa siten, että viljelijät tuovat tyhjät AIV-liuosastiat Soinin 4H-yhdistyksen keräyspisteeseen. Maatilat voivat 14.–15.9. ilman maksua toimittaa tyhjät 30 litran AIV-liuoskanisterit ja 200 litran AIV-liuostynnyrit viranomaisvaatimukset täyttävään kierrätykseen.

4H-nuori tarkastaa astiat ja pakkaa ne kuljetusta varten yhdessä viljelijän kanssa. Eastman huolehtii keräyspisteen tyhjennyksestä keräyksen päätyttyä.

Keräykseen kelpaavat liuosastiat

Keräykseen voi jättää 30 litran kanistereita ja 200 litran tynnyreitä, jotka ovat sisältäneet Kemiran, Taminconin tai Eastmanin pakkaamia AIV, Prima, Mestarin Vahva, Stabilizer tai Propcorn -tuotteita. Astioiden tulee olla tyhjiä, ehjiä ja korkkien ja kansien kierrettynä paikoilleen. Viljelijöitä pyydetään tuomaan mukanaan myös kuormalavoja, joita tarvitaan pakkaamisessa.

Keräyksen järjestää Soinin 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton ja Eastman Chemical Companyn kanssa. Keräyksen rahoittaa Taminco Finland Oy, joka on Eastman Chemical Companyn suomalainen tytäryhtiö.

Soinin 4H-yhdistyksen keräyspaikka sijaitsee teollisuusalueella, osoitteessa Teollisuustie 11, Print-hallin takana lannoitesäkkikeräyspaikan vieressä. Keräyksen aukioloajat: pe 14.9. klo 12-15 ja la 15.9. 10-15.

Lisätietoja asiasta antaa Saija Källi, toiminnanjohtaja, Soinin 4H-yhdistys puh. 0400-649873 soini@4h.fi