Vedon B-tytöillä tähtäimessä SM-sarja, joukkue karsii paikasta viikonloppuna

Vimpelin Vedon Koripallon B-tytöt karsivat viikonloppuna 17-vuotiaitten SM-sarjapaikasta. Veto voitti valtakunnallisen 16-vuotiaitten 1-divisioonan ja sinivalkoiset kohtaavat SM-nousukarsintaottelussa Torpan Pojat, joka jäi tämän kauden SM-sarjassa viimeiseksi

Avausottelu pelataan lauantaina Helsingissä ja ottelut jatkuvat Vimpelin liikuntahallilla sunnuntaina 14.4. kello 15. Tarvittaessa kolmas ottelu on Helsingissä tiistaina. Sarjapaikka ratkeaa kahdella voitolla.

Veto on pelannut 1-divisioonassa Timo Virolaisen johdolla ja joukkue on hävinnyt sarjassa vain kahdesti. Vedon Pihla Jaatinen voitti sarjan pistetilaston (19,3 pistettä/ottelu) ja Minttu Isoranta oli levypallokunkku repien 15 levypalloa ottelua kohden.

– Torpalla on rutiinia kovista peleistä, mutta meidän on helppo lähteä ottelusarjaan ja joukkueen itseluottamus on korkealla. Panostamme vahvasti puolustuspeliin, jossa levypallopeli on avainasemassa. Hyökkäyspäässä tarvitaan hieman malttia liikutella palloa, jotta saamme riittävän laadukkaita heittopaikkoja, Virolainen analysoi.