Vedon uusi e-sports-joukkue julkistettu: viime kausi oli rankka mutta opettavainen

Vimpelin Veto on julkaissut uuden e-sports-joukkueen kokoonpanon.

Joukkue on kilpapelikentillä kokenut: joka pelaajalla on vähintään viiden vuoden tavoitteellinen kilpapelitausta.

Vedon peliä johtaa lohjalainen Lauri ’’NiNLeX’’ Vanhanen, 28, ja kärkihyökkääjänä toimii loviisalainen Jemi ’’jemi’’ Mäkinen, 20.

Joukkueen tarkkuuskivääripelaajana toimii kaarinalainen Topi ’’LYNXi’’ Kauppi, 18, ja yleispelaajana orimattilalainen Niko ’’choco’’ Munukka, 19. Järvenpääläinen Jere ’’Elfern’’ Nissi, 22, on supportina eli tukipelaajana muille pelaajille.

Uusi joukkue on mukana kummassakin kotimaisessa pääsarjassa: Telia Esports Seriesissä ja Elisa Viihteen CS:GO-liigassa. Joukkueen tähtäimessä on paikka muun muassa Assembly Winter -turnauksessa.

Vedon nyt julkistettu joukkue toimi syyskaudella nimellä Hukka Esports.

– Hukan hyvät peliotteet huomattiin Vedon joukkueenjohdossa. Neuvottelut Hukan pelaajien kanssa käynnistyivät marraskuussa, toteaa Vimpelin Vedon e-sports-jaoston puheenjohtaja Mikko Kalijärvi.

Joukkueenjohtaja Christian Joutsenvuori summaa Vedon syyskautta rankaksi mutta opettavaiseksi.

– Jäimme kauas tavoitteistamme ja jouduimme tekemään radikaalejakin ratkaisuja kesken kauden. Nämä kuitenkin opettivat ongelmanratkaisua sekä tappioiden käsittelemistä ja uskon, että kaudella 2020 pääsemme takaisin mukaan kärkikahakoihin.

Tuleva kausi ja uusi joukkuekokoonpano vaikuttavat Joutsenvuoren mielestä erittäin lupaavilta.

Veto Esports aloitti viime huhtikuussa Vimpelin Vedon alaisena toimikuntana.

Yhdistyksen vuosikokouksessa toimikunta muutettiin jaostoksi. Vimpelin Vedon esports-jaostoon kuuluvat Mikko Kalijärvi, Christian Joutsenvuori, Jenna Niskakangas ja Eetu Puntala. Jaostossa toimivat apuna myös Severi Peura ja Eetu Lahtinen, joka on otteluselostaja.