Vesijetti-Timo nappasi voiton Ylläksen rinnekisassa

Alajärveläinen Timo Kangastie on tunnettu vesijettitaiturina, mutta kolme viikkoa sitten hän valloitti piikkipaikan uudessa lajierikoisuudessa Ylläksen rinteillä.

Hän itse arvelee, että kestävyys, kunto ja eteläpohjalainen sisu vievät häntä eteenpäin.

Rinnekisassa kilpailijat laskevat vuorokauden ajan, eli 24 tuntia yhteen menoon ja niin monta laskua kuin ehtivät. Syöksylasku ei ollut sallittua, mutta nopeudet nousivat kuitenkin jopa yli 100 kilometriin tunnissa.

Kilpailu alkoi 14.4. kello 14 ja päättyi seuraavana päivänä samaan aikaan. Rinteet vaihtuivat ja yöllä laskettiin Maailman Cup -rinteessäkin. Tuomarit valvoivat kisaa koko ajan. Miesten sarjassa oli 45 laskijaa ja koko kisassa joukkuekisoineen noin 200 kisaajaa.

Kangastie voitti laskettuaan 127 kertaa. Yksi kerta hylättiin, koska se tulkittiin syöksylaskuksi.

– Voitin Joonas Järvelän, joka on voittanut kisan kaksi kertaa peräkkäin. Ensi vuoden tavoitteeni on voittaa Järvelän ennätys, eli tavoittelen kolmea perättäistä voittoa, Kangastie kaavailee.

Kangastie totesi, että haluaa eri lajien kautta pitää esillä alajärveläisyyttä ja pohjalaisuutta. Laskettelun hän on aloittanut Lakeaharjun rinteillä lapsena.

Vesijettikausi alkaa tällä viikolla

Timo Kangastien päälaji on vesijettikisaaminen.

– Vesijettien kisakausi on juuri alkamassa. 10. toukokuuta on Suomen leiri Eurassa ja seuraavana päivänä on ensimmäinen Suomen cup -kisa Eurassa. Kaikkiaan cupissa on 3-4 kilpailua.

– Heinäkuun alussa ovat EM-kisat Belgiassa ja PM-kisa järjestetään Virossa.

Tärkein kilpailu on jälleen Thaimaassa joulukuussa. Siellä järjestään vesijettien World cup, jossa paremmuudesta kisaa neljäkymmentä maailman kärkivesijettiajajaa. Myös siellä Kangastien tavoitteet ovat korkealla.