Vimpeliläinen Susanna Korkiatupa on palkittu Aisaparin Vuoden intoilijana

Leader Aisapari on vuodesta 2013 saakka palkinnut intoilijoina henkilöitä ja tahoja, jotka ovat esimerkillisellä tavalla tehneet tunnetuksi Aisaparia ja soveltaneet Leader-toimintatapaa omassa verkostossaan. Palkinnot on jaettu perinteisesti vuosikokouksen yhteydessä.

Tällä kertaa intoilijana palkittiin Susanna Korkiatupa Vimpelistä. Hän on osallistunut aktiivisesti Järviseudun alueen kehittämiseen muun muassa master plan -työryhmissä. Korkiatupa on myös kouluttanut hankevetäjiä viestimään paremmin.

- Positiivisella asenteella Susanna kannustaa kanssaihmisiään kehittämään kotiseutuaan ja huomaamaan hyvät asiat ympäristössään. Viimeksi Vimpelin yrittäjien puheenjohtajana hän on käynnistänyt Vimpelin keskustan kehittämishankkeen, kiittelee palkintoraati.

Vuoden Intoilijaksi valittavalta edellytetään lipunkantajuutta edelleenkin ja toivotaan hänen sitoutuvan osallistumaan myös tulevan vuoden ajan Aisaparin kampanjoihin ja yhteistyökuvioihin sekä kertomaan edelleen tietoa Aisaparista ja hyvistä käytännöistä, Aisaparilta kerrotaan.

Vuoden Intoiluna palkitaan taho, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt alueen elinvoimaa, viihtyisyyttä tai turvallisuutta. Palkinnon voi saada myös taho, joka on innostaa alueen asukkaita yhteisöllisyyteen, vähentää syrjäytymistä ja lisää toinen toisistamme huolen pitämistä ja välittämistä.

Tänä vuonna palkinnon sai MC Club Härmä. Kerhossa on tehty vaikuttavaa nuorisotyötä jo vuosia. Nuorille on tarjottu yhdistyksen tiloissa koulutusta ja mahdollisuutta korjata omia mopojaan tai osallistua kerhon projekteihin. Kerho tekee laajasti yhteistyötä eri yhdistysten kanssa toiminta-alueellaan.

Aiemmin Vuoden Intoilijana on palkittu:

2013: Katja Jaskari Ylihärmä

2014: Aana Vainio Alajärvi

2015: Mauri Jokela Kortesjärvi

2016: DownTownBowling -yrittäjät Harri Lahdensuo, Juhani Riutta ja Sari Riutta, Lapua

2017: Heikki Valijoki, Evijärvi

2018: Päivi Haapaniemi, Lehtimäki

2019: Susanna Korkiatupa, Vimpeli

Vuoden Intoilut on jaettu seuraavasti:

2013: Itäkylän maa- ja kotitalousseura Lappajärvi

2014: Kauhajärven kyläyhdistys Töpinä Lapua

2015: Härmänkylän nuorisoseura/Onnela Alahärmä

2016: Kyläelokuvafestivaali Alajärven Luoma-aho.

2017: Kauhavan koirapuisto.

2018: Lakis/Jouni Niemelä

2019: MC Club Härmä