Tilaajalle

Vimpelin Veto luottaa omiinsa: ”Meillä on todella hyvä junioripolku mistä nousta.”

Vimpelin Veto julkisti lauantaina ensi kauden Superpesisjoukkueen. Sopimus on tehty 20 pelaajan kanssa. Veto neuvottelee edelleen Janne Heimosen kanssa lukkaroinnista. Ellei sopimukseen päästä, Perttu Ruuska on nousemassa joukkueen lukkariksi.

Pelinjohtaja Markku Hylkilä, seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemi ja jokerina jatkava Janne Mäkelä olivat lauantaina Marko Jaakkolan haastattelussa joukkueen julkistamisen jälkeen.

Hylkilä kertoi, että joukkue on harjoitellut noin kuukauden tahoillaan. Yhteiset harjoitukset alkoivat menneenä viikonloppuna testeillä.

Joukkueen kesken ensi kauden tavoitteesta ei ole puhuttu. Hylkilä huomauttaa, että seurajohdon tavoitteiden mukaisesti mielessä siintää vähintään pääsy neljän parhaan joukkoon.

– Sarjan voimasuhteet eivät ole älyttömästi muuttuneet, neljä vahvaa joukkuetta on myös ensi kaudella. Hyvinkää ja Raahe ovat vahvistuneet ja se tasoittaa kärkeä.

Vuodesta 2010 Vimpelin Vetoa edustanut Sami Haapakoski siirtyi Vimpelistä Pattijoelle.

Sisäpelissä kolmosen paikalle on Hylkilän mukaan useita kandidaatteja.

– Mutta Olli Heikkala ja Elmeri Anttila tulevat nopeasti mieleen. Meillä on pitkä talvi aikaa työstää tätä tilannetta.

Joukkuetta Hylkilä kuvaa nuoreksi, nälkäiseksi ja erittäin kehityskelpoiseksi. Pyörää ei ole hänestä talven aikana tarpeen keksiä uudelleen, sillä joukkue onnistui hänen mukaansa 95-prosenttisesti viime kaudella.

– Pyritään tekemään ne viisi prosenttia paremmin kuin viime kaudella ja muuttamaan kehityksen käyrää. Olimme juhannukseen asti virkeitä, sitten tuli loukkaantumisia ja käyrä laski.

Viime kauden pettymys sai myös konkari Janne Mäkelän pistämään nimensä sopimuspaperiin.

– Viime kauden loppupelit jäivät kaivelemaan. En halua lopettaa tuollaiseen pettymykseen, mikä viime kausi oli.

Seuran puheenjohtaja Jari Lakaniemi kuvaili joukkueen kokoamista ”yhteistyöllä rakentamiseksi”.

– Johtokunta ja pesäpallojaosto nimittävät toimikunnan, joka keskustelee valinnoista pelinjohdon kanssa. Budjetin mukaan mennään. Meillä on todella hyvä junioripolku, mistä nousta.

Lakaniemen mukaan seuran taloustilanne on tällä hetkellä kohtalainen.

– Ei loistava, mutta me pärjätään kyllä. Sen suhteen ei ole hätää.

Vimpelin Vedon Superpesisrinki kaudelle 2020:

Elmeri Anttila, Timo Hanhisalo, Juho Heikkala, Olli Heikkala, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Antti Kortteenperä, Aleksi Lassila, Severi Lassila, Janne Mäkelä, Perttu Olli, Aleksi Rantala, Matias Rinta-aho, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Viljo Sillanpää, Joonas Suominen, Ville Takala ja Mikko Vihriälä. Täysin uusia pelaajia Superpesisringissä ovat Aleksi Lassila ja Juho Heikkala

Pelinjohto: Markku Hylkilä.

Lajivalmennus: Ismo Ankkuri.

Fysiikkavalmennus : Petri Heikkinen.

Joukkueenjohto: Heikki Seppä.

Huolto: Jarmo Mäkinen (huoltaja), Marja-Liisa Kivipelto (lääkäri).

Teksti: Johanna Kataja

Lisää aiheesta