VIRANOMAISTIEDOTE 11. tammikuuta: Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu yhtään uutta koronatartuntaa - viimeisin tartunta joulupäivänä, alueen koronatilanne on rauhoittunut, rajoituksia puretaan osittain jo tiistaina 12.1.

VIRANOMAISTIEDOTE: Tilannetietoa Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanteesta 11.1.2021.

Edellisen 4.1.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu yhtään uutta koronatartuntaa. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 128 positiivista koronatartuntaa. Edellinen positiivinen koronatartunta on alueellamme todettu 25.12.2020.

Alueemme koronatilanne on nyt rauhoittunut. Kuitenkin 4.-10.1. aikana koronanäytteitä otettiin vain 79 kappaletta, joka on huomattavasti vähemmän kuin aikaisempien viikkojen aikana. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita hakeutumaan koronatestiin, mikäli saa flunssan oireita.

Järvi-Pohjanmaan alueella on pidetty suljettuina jo noin kuukauden ajan kuntien hallinnassa olevia tiloja, kuten liikunta- ja nuorisotiloja, koronaepidemian rajoittamiseksi.

Rajoitteita lähdetään purkamaan avaamalla Alajärven Pallohalli, Vimpelin liikuntahalli ja Lappajärven Jamin liikuntasali 12.1. alkaen. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kuitenkin suosittelee, että

• ryhmäkoko on maksimissaan 10 henkilöä

• mahdollisuuksien mukaan turvavälit otetaan huomioon

• huolehditaan hyvästä käsihygieniasta (käsien pesu tai käsidesin käyttö ennen harjoi-tuksia)

• valmentajat käyttäisivät kasvomaskia

Muiden tilojen ja toimintojen osalta noudatetaan aikaisemmin annettuja suosituksia 17.1.2021 asti, jonne ulottuu myös aluehallintoviraston päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta ja alueellisen yhteistyöryhmä nyrkin suositukset.

Pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 15.1.2021, jolloin myös alueen tilanteesta ja suosituksien/rajoituksien jatkosta tiedotetaan seuraavan kerran.

Järvi – Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän suositukset 11.1.2021

Uusien tartuntojen välttämiseksi pandemiajohtoryhmä on päättänyt Alueellisen yhteistyö-ryhmä Nyrkin ohjeistusten mukaisesti seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka ovat voimassa Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella 17.1.2021 saakka:

• Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen sekä Lehtimäen, Lappajärven ja Vimpelin terveys-asemien ovet ovat suljettuina, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella

• Järvi – Pohjanmaan kaikkiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin sekä intervalliosastolle annetaan erittäin vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoidossa olevat asukkaat). Edelleen emme kehota vierailemaan palveluasumisenyksiköissä. Omaiset voivat olla yhteydessä asukkaisiin yksiköissä olevien älylaitteiden avulla. Joissain palveluasumisen yksiköissä voidaan järjestää oma tila tapaamiselle, omaisten hyvä olla yhteydessä yksikköön etukäteen. Vierailijoiden tulee muistaa vahva suojautuminen ja turvavälit.

• Akuuttiosastolla saa vierailla ainoastaan saattohoidossa olevien ja vakavasti sairaiden omaiset. Kaikista vierailusta sovitaan puhelimitse etukäteen (06 – 2412 7777 tai 06 – 2412 7771).

• Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla koko Järvi-Pohjanmaan alueella

• Lappajärven ja Lehtimäen toimintakeskusten toiminta käynnistyy uudelleen 4.1.2020 pienryhmätoimintana. Työpaja Apajan ja Kipinän toiminta käynnistyy uudelleen 11.1. pienryhmätoimintana.

Sivistystoimi ja vapaa-aika

Varhaiskasvatus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna. Avoimen varhaiskasvatuksen Lapsiparkki-toiminta alkaa 18.1.2021.

Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa palataan normaaleihin laskutuskäytäntöihin 18.1.2021 alkaen.

Esi- ja perusopetus

Kaikki Alajärven ja Vimpelin sekä Lappajärven esi- ja perusopetuksen yksiköt ovat lähiopetuksessa.

Lukio-opetus

Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin lukio-opetus tapahtuu lähiopetuksena

Kirjastot

Kirjastojen uloslainaus jatkuu. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin ja kirjaston sivuilta. Kirjastojen muut tilat ovat suljettuja ja kirjastoauton toiminta keskeytetty 17.1.2021 saakka. Kasvomaskien jako kirjastoissa vähävaraisille henkilöille jatkuu edelleen. Ohjeet maskien jaosta löytyvät kaupungin, kuntien ja kirjaston sivuilta.

Taiteen perusopetus

Alajärven musiikkiopisto ja kansalaisopiston kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa 17.1.2021 asti. Vimpelissä Etelä-Pohjanmaan musiikkiopisto antaa etäopetusta 17.1.2021 asti.

Kansalaisopisto

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 17.1.2021 asti.

Vapaa-aikatoimi

Ulkoliikuntatilat ovat avoinna.

Alajärven Pallohallin, Vimpelin liikuntahallin sekä Lappajärven Jamin liikuntasalin ja Jamin kuntosalin yleisliikuntatilan vuorot vapautuvat käyttöön 12.1.2021 alkaen.

Monitoimihallin ja uimahallin yleisövuorot on suunniteltu otettavaksi käyttöön 18.1.2021 alkaen.

Museo

Nelimarkkamuseo on suljettuna 17.1.2021 asti.