VIRANOMAISTIEDOTE: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu 142 koronavirustartuntaa, 13.10. ei todettu uusia koronavirustartuntoja

VIRANOMAISTIEDOTE: Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta 14.10. klo 10.30

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä todettu 142 koronavirustartuntaa. Eilen 13.10.2020 ei todettu uusia koronavirustartuntoja. Muutamia potilaita on sairaalahoidossa.

- Aikaisemmin todetut tartuntaketjut ovat nyt toivottavasti sammumassa. Varuillaan on kuitenkin syytä olla, vaikka uusia tapauksia ei eilen ilmaantunutkaan. Esimerkiksi lähialueiden huolestuttavan tilanteen vuoksi edelleen on syytä varautua tapausmäärien kasvuun, arvelee infektioylilääkäri Elina Kärnä.

Pandemiatilanne lähialueilla on huolestuttava, erityisesti Vaasan kaupungissa ollaan leviämisvaiheessa. Sinne ei ole syytä matkustaa, ellei se oli täysin välttämätöntä. Vaasalaisten matkustamista muualle ohjeistaa Vaasan kaupunki.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 33 934. Eilen tutkittiin 370 näytettä.

Seuraavan mediatiedotteen annamme torstaina 15.10.2020 klo 10.30.

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voitte seurata nettisivullamme, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä www.epshp.fi/korona