VIRANOMAISTIEDOTE: Järvi-Pohjanmaalla aikaisemmin ilmoitettujen altistuneiden lisäksi noin 10-20 oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut myöhemmin koronaviruspositiiviseksi osoittautuneelle oppilaalle

VIRANOMAISTIEDOTE: Tilannetietoa Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueen koronatilanteesta 17.12.2020 kello 17.14.

Järvi-Pohjanmaalla viikko sitten sattuneen Alajärven yläkoulun joukkoaltistuksen tartunnanjäljitys ei ollut onnistunut toivotusti. Aikaisemmin ilmoitettujen altistuneiden lisäksi noin 10-20 oppilasta tai henkilökuntaan kuuluvaa on altistunut myöhemmin koronaviruspositiiviseksi osoittautuneelle oppilaalle. Näitä henkilöitä ei ollut asetettu karanteeniin, vaikka kriteerit karanteeniin asettamiselle olisivat täyttyneet. Tänään 17.12.2020 Järvi-Pohjanmaan perusturvan tartuntataudeista vastaava lääkäri on määrännyt nämä kyseiset henkilöt koronatestiin ja karanteeniin, kunnes kymmenen vuorokautta altistushetkestä on kulunut.

Tartunnanjäljitystä tehdään aina yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Tartunnanjäljitys on toiminut Järvi-Pohjanmaalla koko syksyn koronaepidemian aikana kiitettävästi. Valitettavasti kaikkia kontakteja kouluympäristössä ei ollut osattu ottaa huomioon. Pandemiajohtoryhmä ja tartunnanjäljitystiimi selvittävät vielä tarkemmin tähän tilanteeseen johtaneita syitä ja kehittävät toimintatapoja yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmän puolesta vs. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila, sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto, tartuntataudeista vastaava lääkäri Leena Uusitalo, Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.