Viranomaistiedote: Kolme uutta koronatartuntaa Järvi-Pohjanmaalla, niistä kaksi Lappajärvellä

Edellisen 15.1.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu kolme uutta koronatartuntaa.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 131 koronatartuntaa.

15.-21.1. koronanäytteitä otettiin 109 kappaletta.

Kaksi uutta tartuntaa on todettu Lappajärven kunnan asukkailta ja yksi Alajärven kaupungin asukkaalta, joka opiskelee Järviseudun ammatti-instituutissa. Tartunnat ovat peräisin pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta. Tartunnanjäljitys on tehty, ja yhteensä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella karanteeniin tai eristyksiin on asetettu kuusi henkilöä.

Järviseudun ammatti-instituutissa ei ole ollut joukkoaltistumista.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa alueen asukkaita noudattamaan erityistä varovaisuutta. Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi. Liikkumista maakunnan sisällä ja maakunnan ulkopuolelle on syytä harkita tarkoin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 8.2.2021 asti. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen Opetus- ja kulttuuri-ministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.