Viranomaistiedote: Lappajärven lukio jatkaa etäopetuksessa, Vimpeli siirtyy lähiopetukseen

Lappajärven lukio jatkaa etäopetuksessa 23.10.2020 saakka.

Asiasta päätti tänään torstaina kokoontunut Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä.

Vimpelin lukio siirtyy lähiopetukseen. Vimpelin lukio on varannut kasvomaskeja opiskelijoilleen. ‑ Opiskelijoita suositellaan ottamaan mukaan myös omia kasvomaskeja, pandemiajohtoryhmän tiedotteessa todetaan.

Vimpelin esi- ja perusopetukselle on annettu aiemmin ohjeet etäopetukseen siirtymisestä, mikäli tartuntatilanne pahenee.

Mikäli esi- ja perusopetus siirretään etäopetukseen, tai oppilas on määrätty tartuntatautilain 60 §:n mukaan karanteeniin, oppilaille järjestetään ateriajakelu.

Vimpelin kansalaisopisto ja musiikkiopisto toimivat niin kauan, kun koulut ovat toiminnassa.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu 15.10.2020 mennessä yhteensä 19 positiivista Covid -19 tartuntaa. Todetut tartunnat liittyvät Ylläksen ruskaretkiin ja Seinäjoen opiskelijatartuntoihin sekä niiden jatkotartuntaketjuihin.

Covid -19 tartunnan saaneet on asetettu eristykseen.

Tartunnan saaneita ja sille altistuneita on kaikkien Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen kunnissa. Altistuneita on yhteensä noin 160, joista yhteistoiminta-alueen kuntalaisia on noin 130.

Tartunnan saaneiden eristyksistä ja altistuneiden karanteeneista noin puolet on jo päättynyt.

Pandemiajohtoryhmä päivitti kokouksessaan myös alueelliset suositukset Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueelle (Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli).

Alla olevat suositukset ovat voimassa 31.10.2020 saakka:

- Yli 20 hengen kokoontumisia ei järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa.

- Kasvomaskeja suositellaan käytettävän seuraavissa tilanteissa: joukkoliikenteessä, jossa on lähikontakteja, koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantu-lopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää.

- Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen akuuttiosastolla, tehostetun palveluasumi-sen ja palveluasumisen yksiköissä on vahva suositus vierailujen välttämiseksi (pois lukien vierailu saattohoitopotilaiden luona).

- Uusia asiakkaita ei oteta lyhyille, alle viikon jaksoille Intervalliosastolle, Lintukotiin, Windalaan, Sateenkaareen ja Tuulikelloon.

- Ikäihmisten päivätoiminta, Harjulanpirtin ryhmätoiminta ja Työpaja Apajan toi-minta ovat tauolla.

- Vimpelin kunnan tiloissa ei järjestetä yleisötapahtumia.

- Vimpelin liikuntahalli kuntosaleineen pysyy suljettuna. Ainoastaan yksittäiset oppilasryhmät voivat käyttää liikuntahallia.

Pandemiajohtoryhmä muistuttaa koko alueen asukkaita huolehtimaan hyvästä kä-si- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä, kasvomaskien käytöstä sekä muista anne-tuista suosituksista.