Viranomaistiedote: Lehtimäki siirtynyt pandemian kiihtymisvaiheeseen

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu seitsemän uutta COVID -19 –tartuntaa maanantain 18.11. aikana. Tällä hetkellä Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyy 12 positiivista tartuntaa. Uusien tartuntojen johdosta Alajärven Lehtimäen kaupunginosa on siirtynyt alueena pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Uudet tartunnan liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä altistuneita on Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella noin 100 ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä. Etelä-Pohjanmaalla on voimassa kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus. Kasvomaskien käyttöä tulee tehostaa merkittävästi kaikissa sosiaalisissa tilanteissa. Flunssaisena ei pidä liikkua missään.

Kasvomaskeja suositellaan käytettävän joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä ka-ranteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat ja ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat, uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat), kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraami-seen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot ja galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja messukeskukset sekä muut tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat.

Koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa pyydetään ottamaan yhteyttä Järvi-Pohjanmaan terveyskeskukseen (p.06 2412 7700), tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116117.