Yhteistyö pelaa Kraatterijärven ympärillä: Alajärvi lupaa teknisen puolen tukea naapureilleen

Poikkeuksellisista olosuhteista johtuen Alajärven kaupungin johtoryhmä päätti maanantaiaamuna antaa tarvittaessa teknisen puolen osalta tukea Vimpelille ja Lappajärvelle.

Alajärvi, Vimpeli ja Lappajärvi ovat jo ennestäänkin tehneet kiinteää yhteistyötä perusturvan osalta. Lisäksi Alajärvi ostaa Vimpeliltä esimerkiksi ympäristösuojelusihteerin palvelut ja Vimpeli puolestaan Alajärveltä sivistyspuolen palvelut.

Naapurikunnat nähdään monesti toistensa kilpailijoina. Kuntien palveluista, turisteista ja asukkaista käydään kovaa kilpailua - eikä vapaa-ajalla ja harrastuksissa päästä sen helpommalla. Erityisesti pesäpallopeleissä fanikatsomoissa näkyy ja kuuluu kuntalaisten kilpailuhenki. Tällaisissa poikkeuksellisissa tilanteissa kuten nyt, kilpailun sijaan korostuu kuitenkin hyvä yhteishenki:

– Yhteistyö on mennyt hyvään suuntaan parin viime vuoden aikana ja kunnat auttavat mielellään toisiaan puolin ja toisin, toteaa Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

Myös Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leinojanmieli kiittelee Alajärveä ja Lappajärveä yhteistyöstä

– Koronaviruksella on valtaisat vaikutukset seutukunnan ja koko Suomen elinkeinoelämään sekä ihmisten arkeen. On kuitenkin hienoa huomata, että kuntien yhteistyö toimii. Pandemia on yhteinen uhka ja nyt jos koskaan tulee puhaltaa yhteiseen hiileen! Yhdessä olemme vahvempia.

Samoilla linjoilla Koivusen ja Leijonanmielen kanssa on Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasaro

– Yhteistyö on ollut hyvää ja rakentavaa Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven välillä. Tämä poikkeuksellinen kriisi tulee asettamaan yhteistyömme vielä entistä tiiviimmäksi, mutta en epäile yhtään kykyämme ja haluamme toimia yhdessä yhteisen tulevaisuuden varmistamiseksi poikkeuksellisista oloista huolimatta.