Ylikylän oppilaat siirtyvät Jamille Kurejoelle

Ylikylän koulu toimii ensi lukuvuonna Järviseudun ammatti-instituutin Kurejoen yksikön tiloissa. Jamille siirtyy 1.–6. luokkien opetus. Esiopetus järjestetään Paavolan koulussa.

Alajärven kaupungin sivistystoimi ja tekninen toimi on suorittanut yhdessä Jamin ja terveysviranomaisen edustajien kanssa kiinteistökatselmuksen sekä Jamin Kurejoen että Hoiskontien yksiköiden tiloissa. Katselmuksen tarkoituksena oli selvittää kiinteistöjen soveltuvuus Ylikylän koulun väistötiloiksi.

Katselmuksessa todettiin, että molemmat tilat piha-alueineen ovat muunneltavissa perusopetuksen käyttöön. Tarvittavat muutokset ja korjaukset sekä liikennesuunnitelma tehdään ennen uuden lukuvuoden aloittamista.

Alajärven kaupungin ja Järviseudun ammatti-instituutin edustajat ovat käyneet tilojen vuokraamiseen ja kunnostukseen liittyviä neuvotteluja. Tukipalvelujen ja tilojen käytön jaosta käydään vielä tarkentavia neuvotteluja, mutta ne eivät estä Ylikylän perusopetuksen 1.-6. luokkien opetuksen järjestämistä Kurejoen toimipisteessä.

Ylikylän koulun oppilaat ja henkilökunta joutuvat siirtymään väistötiloihin Ylikylän koulurakennuksen sisäilmaongelmien takia.