Ylikylän koulun väistötiloihin toivottavasti ratkaisu tällä viikolla

Alajärven kaupunki tiedotti viime viikolla, että Ylikylän koulu joutuu ensi lukuvuodeksi väistötiloihin. Silloin kerrottiin, että 1.–5.-luokkien oppilaat siirtyvät Paavolan koululle ja sekä Ylikylän että Paavolan 6.-luokkalaiset opiskelisivat Jamin Hoiskontien kamppuksella. Sittemmin on otettu esille muitakin vaihtoehtoja, joiden toimivuutta tarkastellaan kuluvan viikon aikana.

Tänään ilmestyneessä Järviseutu-lehdessä kerrottiin, että Paavolan koululla järjestettäisiin vanhemmille tiedotustilaisuus tänään keskiviikkona. Ajatuksesta on kuitenkin tässä vaiheessa luovuttu. Sen sijaan sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto lähetti Paavolan ja Ylikylän vanhemmille Ylikylän tilajärjestelyihin liittyvän tiedotteen.

Tiedotteen mukaan kaupunki selvittää Ylikylän koulun 1.-6. luokkien opetuksen järjestämistä Jamin Kurejoen yksikössä. Mikäli viranomaiset hyväksyvät tilat ja alueen alaluokkien opetukseen, Ylikylän koulun käytössä olisi puutarhapuolen rakennus kolmella luokkatilalla sekä ympäristöopetuksen (Ymppilä) kaksi luokkahuonetta osa-aikaisesti. Ongelmana on tilojen fyysinen sijainti keskellä kampusta ja toimitilojen (liikunta, käsityö ja ruokailu) rikkonainen sijainti sekä alueen sisällä tapahtuva ajoneuvoliikenne. Vaativista olosuhteista johtuen esiopetus on turvallista ja järkevää toteuttaa Paavolassa.

Mikäli Kurejoen tiloja ei voida ottaa käyttöön, Ylikylän koulun 1.-6. luokkien opetuksen järjestämistä varten varalla ovat kauppiksen tilat eli neljä luokkahuonetta, auditorio, liikuntatilat ja ruokala saman katon alla. Myös tässä tapauksessa esiopetus järjestettäisiin Paavolassa.

Mikäli kumpikin näistä malleista osoittautuu mahdottomaksi toteuttaa, palataan alkuperäiseen suunnitelmaan esiopetuksen ja 1.-5.-luokkien opettamiseen Paavolassa sekä Paavolan ja Ylikylän 6. luokkien opetuksen järjestämisestä Jamin Hoiskontien tiloissa.

Kaikissa vaihtoehdoissa Alakylän ja Myllykankaan esioppilaiden opetus järjestetään Myllykankaalla.

Ylikylän ja Paavolan koulujen oppilaiden vanhemmille tiistaina lähetetyn tiedotteen mukaan molempien Jamin yksiköiden tiloissa tehdään tänään katsemus. Vanhemmille tiedotetaan asiasta lisää viimeistään perjantaina.