Uutiset

Onni Kivipelto ja Jarkko Yli-Sikkilä Järviseudun joulukonsertissa

Jarkko Yli-Sikkilä ja Onni Kivipelto esiintyvät Järviseutu-lehden joulukonsertissa Alajärven kirkossa 30. marraskuuta.
Jarkko Yli-Sikkilä ja Onni Kivipelto esiintyvät Järviseutu-lehden joulukonsertissa Alajärven kirkossa 30. marraskuuta.
Kuva: Johanna Kataja
  • Johanna Kataja

Joulun odotuksen voisi melkein julistaa alkavaksi torstaina 30. marraskuuta, sillä silloin Alajärven kirkossa kuullaan Järviseutu-lehden tämän vuoden joulukonsertti.

Viime vuosina ollaan vastaavassa konsertissa kuultu naisääniä: Diandraa, Arja Korisevaa ja Katri Helenaa. Nyt on paikallisten tähtien ja miesten vuoro, sillä joulutunnelmaan johdattelevat upeilla äänillään alajärveläiset muusikot Onni Kivipelto ja Jarkko Yli-Sikkilä.

Kaksikkoa ei tarvitse ainakaan paikallisille juuri esitellä.

Onni Kivipelto pisti Alajärven sekaisin viime keväänä The Voice of Finland -voitollaan. Joulukonsertista tulee sikälikin merkkitapaus, että toukokuisen TVOF-voiton jälkeen Kivipelto on esiintynyt Alajärvellä vain Lehtimäellä trubaduurikeikalla ja muutaman kappaleen verran voitonjuhlissaan Kitrolla. Muutenkin henkilökohtaiset keikat ovat olleet vähissä, sillä armeija piti nuoren miehen kesän yli kiireisenä.

Yli-Sikkilä puolestaan keikkailee ahkerasti tanssilavoilla ympäri Suomea Soiva-orkesterin kanssa noin 150 keikan vuosivauhdilla.

Vuosittain järjestettävässä Tanssin tähdet -äänestyksessä yleisö äänesti vuonna 2022 Jarkon ja Soiva Orkesterin sijalle 2.

Lokakuussa Yli-Sikkilä lähtee Helmenkalastajat-kiertueelle yhdessä Kari Hirvosen, Antti Ahopellon ja Jarkko Järvenpään kanssa.

Yksi huomioitava asia on sekin, että Yli-Sikkilä on Kivipellon eno, yhteinen joulukonsertti on siksikin luonteva.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yhteinen pysähtymisen paikka

Tämä syksy on kummallakin todella kiireistä aikaa. Kivipelto on muuttanut Helsinkiin ja aloittelee solistin uraa. Yli-Sikkilä päästelee ympäri maan tanssilavoja.

Joulukonsertista tulee kaksikolle ja varmasti yleisöllekin yhteinen pysähtymisen paikka.

Kivipelto sanoo, ettei ole vielä tähän mennessä esiintynyt Alajärven kirkossa. Livelaulamiseen hän on otti kuitenkin ensiaskeleet juuri joululaulun avulla. Silloin Myllykankaan koulun joulujuhlassa Kivipelto lauloi neljäsluokkalaisena "Tulkoon joulu".

– Lauloin sen silloisen rehtorin haitarisäestyksellä ja kappaleeseen liittyy paljon muistoja. Sen kautta alkoi sitten tulla muitakin pyyntöjä esiintymislavoille.

Kivipelto sanoo, että tuo kappale on hänelle yhä yksi tärkeimmistä joulukappaleista ja lienee kohtalaisen varmaa, että se ainakin joulukonsertin ohjelmistoon päätyy.

Yli-Sikkilä puolestaan nostaa jouluiseksi suosikkikappaleekseen "Tähti, tähdistä kirkkain", joka on puhutellut häntä erityisesti Vesa-Matti Loirin esittämänä. Itsekin hän muistaa esittäneen sen vuosia sitten Soinin kirkossa.

Hetken juteltuaan kaksikko löytää mieluiseksi yhteiseksi joulusuosikikseen myös Kari Tapion tulkitseman "Joulun tarinan".

Miehet hiovat syksyn edetessä joulukonserttiohjelmiston sellaiseksi, että se saattelee takuulla joulun tunnelmaan, vaikka yhtään takuuvarmaa kappaletta he eivät vielä uskalla luvatakaan kuultavaksi.

– Kyllä minulle joululaulut ovat varmaan se tärkein joulutunnelman tuoja, Kivipelto pohtii.

Yli-Sikkilä sanoo, että hänelle joululaulut kuuluvat erityisesti siihen hetkeen, kun hän viimeistelee jouluruokia lähellä aaton H-hetkeä.

– Siinä tulee joulufiilis.

Onni Kivipellon ja Jarkko Yli-Sikkilän yhteiskonsertti Joulun salaisuus Alajärven kirkossa torstaina 30.11. kello 18. Ennakkolippu 25 euroa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Järviseutu-lehden konttorilta tai Eurosonics Japolta käteismaksulla. Ennakkolipunmyynti päättyy 23.11. kello 17.

Järviseudun kestotilaajat saavat lipun hintaan 22 euroa ostaessaan lipun Järviseudun konttorilta (Hoiskontie 4). Kestotilaaja on oikeutettu kahteen etuhintaiseen lippuun.

Mikäli tarvitset liput postitettuna tai olet kiinnostunut ryhmävarauksista, ole yhteydessä hannele.salmenautio@ilkka.com tai 050-415 2342.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli